Constructie

De plaatsing van uw zwembad gebeurt in eigen beheer, zonder tussenkomst van onderaannemers, en uitsluitend met duurzame, kwalitatief hoge materialen.

De muren van het zwembad worden op maat gemaakt, wat een zeer ruim assortiment aan mogelijkheden verschaft.

Bent u niet te vinden voor massaproducten, dan vindt u bij ons gegarandeerd uw eigen unieke droomzwembad.

Ruwbouw

Na het uitzetten van de maten van uw zwembad worden, met de grootste precisie, de graafwerken gestart en wordt de ruwbouw geplaatst.

Het zwembad bestaat uit versterkte, waterdichte betonpanelen die aan elkaar verankerd worden. Eens deze panelen tot op de millimeter nauwkeurig staan wordt de vloerplaat gegoten. Deze vloerplaat wordt eveneens met de muren verankerd en vormt zo één geheel dat vormvast en waterdicht is. 

Na aanvullen rondom het zwembad wordt de betonvloer van het terras gegoten, deze wordt eveneens verankerd met de bovenkant van de muren, zodat ook dit één geheel vormt dat later niet zal verzakken.

Onze zwembaden worden reeds enige tijd volgens dit systeem gebouwd om u jarenlang zwemplezier zonder zorgen te garanderen.

Isolatie

Sedert enige tijd isoleren wij op aanvraag van de klant de muren en vloer van het zwembad met speciale isolatiebeton.

Dit om onze klanten tegemoet te komen in de stijgende brandstofprijzen. Deze geïsoleerde betonpanelen en vloerplaat zorgen voor een aanzienlijke daling van het mazoutverbruik.

Trappen

Bij de constructie van het zwembad hoort eveneens een trap.
Hier kan er gekozen worden voor een betonnen trap of voor een inox trap.

De betonnen trap kan naar keuze geplaatst worden, in een hoek of langs een zijde, en rechte of gebogen treden hebben.

Er kan eveneens gekozen worden voor onze unieke Romeinse trap met gebogen treden. Deze Romeinse trap is vooraf gegoten in een prefab betonmuur en wordt aldus bij de ruwbouw van het zwembad geplaatst.

Er kan ook een ladder in roestvrij staal gekozen worden, deze is verkrijgbaar met 2,3,4 of 5 treden en wordt in 2 delen voorzien bij een zwembad met rolluik.

Beweegbare bodem

nieuw in ons assortiment : de BEWEEGBARE ZWEMBAD - BODEM, zwembad wordt terras, terras wordt zwembad.

In de hoogste stand van de vloer vormt deze een egaal vlak met het terras. Zo bekomt u 4 grote voordelen t.o.v. een klassiek zwembad met afdekking, namelijk :

  1. Oppervlakte winst : bij niet gebruik van het zwembad heeft u een mooi groot terras,
  2. Super geïsoleerd zwembad,
  3. 100% kind- en diervriendelijk; er bestaat gewoon geen veiligere afdekking!
  4. Instelling van zwembad diepte naar eigen wens; van kleuter-ploeterbad van bv. 10 cm diepte tot 1,6 meter diepte.

Het specifieke, maar ook unieke kenmerk van een beweegbare zwembadbodem is het drijvende concept. Deze drijvende constructie wordt door middel van roestvrijstalen kabels op de gewenste diepte ingesteld. Het systeem laat een zeer hoge belasting toe en biedt maximale veiligheid.

De Inlooptrap:
De trap zakt mee met de vloer; 1 trede bij een baby-ploeterbadje, enkele treden bij een ondiep zwembad tot alle treden bij een zwembad met volledige diepte.

( Bel ons vrijblijvend!
0475 / 31 11 42